Їх назвали Небесною Сотнею

2021-02-23

/Files/images/Небесна сотня.jpg

/Files/images/Небесна сотня 2 (1).jpg/Files/images/Небесна сотня 2 (2).jpg Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
Серед Небесної Сотні були як зовсім юні, так і вже сиві люди з усіх куточків України - від сходу до заходу, від півдня до півночі. Небесна Сотня об’єднала в собі народ усієї Соборної України.
У комунальному опорному закладі «Сенчанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Сенчанської сільської ради Полтавської області» відбулися заходи з метою вшанування Героїв Небесної Сотні, виховання поваги до Батьківщини, виховання патріотичної свідомості та виховання учнів у національно- патріотичному дусі.
Протягом тижня відбувся конкурс плакатів «Герої не вмирають», в яких брали участь учні 5-9 класів, діяла експозиція " Небесна Сотня".
18-19 лютого в класних колективах пройшли тематичні виховні години та інформаційні хвилинки:
5Б, 5А клас – інформаційна хвилина «Вони тримають небеса»;
6 клас – інформаційна година «Час плине, а пам’ять залишається»;
7Б клас – виховна година «Небесна сотня в небо відлітає»;
7А клас – інформаційна хвилина «Герої не вмирають… Вони стають ангелами»;
8Б, 8А клас – виховна година «Сучасні борці за єдність України»;
9-11 класи – виховна година «Нескорені, чиї душі на небесах».
Учні дізналися про такі недавні сумні героїчні події сучасної історії України. Емоційно та піднесено пройшли виховні заходи, діти переглянули відеоролики, згадали про героїв-земляків, які і досі відстоюють кордони на Сході та про тих, які пішли у небуття. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять учасників Революції Гідності та Героїв Небесної Сотні.
«Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої України поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати!», - такий пісумок зробили учні після проведених заходів, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні.Схиляємо голови перед солдатами, волонтерами, медиками, які сьогодні виборюють наше право бути незалежними, наше право бути...
Молимось та пам'ятаємо тих янголів, які тримають небо для нас - нашу Небесну Сотню та всіх тих, кого забрала війна.
Герої не вмирають! Слава Героям!
Заступник директора з виховної роботи Коропець О.В.

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi